Keyword

Online trenutno

Imamo 76 gostiju i nema članova online

Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Kako voditi razgovor za posao
(1 pregleda) (1) gost
 • Stranica
 • 1

TEMA: Kako voditi razgovor za posao

Kako voditi razgovor za posao prije 6 godina, 11 mijeseci #6

 • miki
 • VAN MREŽE
 • Administrator
 • Poruka: 86
 • Karma: 0
Zanimljivo, vodio sam ih desetak i vjerujte mi, da li je u pitanju slučajnost ili nešto drugo ali od tih 10 9 je upalilo .
Kako sam se postavio, vrlo jednostavno, jedna riječ SAMOPOUZDANJE i druga VJEROVANJE U SVOJU VRIJEDNOST.
Da pojednostavim, na razgovoru morate odisati samopouzdanjem s jedne strane ali i dobro slušati i kulturno i ponizno se ponašati s druge, jer mi živimo u kapitalizmu gdje se poslodavac uglavnom ponaša kao osoba bogom dana i jedina sposobna, pametna i jaka da nešto napravi.
Svoje neznanje nečeg NEĆETE prvo navoditi, odnosno to treba zaobići, ako Vam nešto nije jasno, a sigurno je da Vam ništa nije jasno u novoj firmi pri čemu morate sebe prezentirati na najbolji mogući način.
Nikako netreba lagati o nečemu što neznate! Znači u razgovoru treba ubaciti pokoju rečenicu o tome da SE (mislim duugačko seee) služite vrlo dobro kompjuterom, šaljete mailove svaki dan, snimate prezentaciju prijatelju za obrt, svoj kućni buđet vodite u Excelovim tablicama gdje ubacujete formule za izračun koliiiko je velik taj PDV.... itd.
Priča o lošem polažaju poduzetnika i biznismena također može pridonjeti pokojem plusu za Vaše zaposlenje.
Zatim bitne stvari koje očukuje velika većina poslodavaca (hm) da Vam prekovremeni rad nije nikakav problem, plaću morate prihvatiti kakvu nude ili ako Vas pitaju za plaću,- zna se odgovor- Prvi mjesec može i nešto više od minimalca (jer ipak morate pokazati da cijenite sebe) dok ne pokažete svoje vrijednosti i zalaganja a samim tim i prikladnu plaću.
OBAVEZNO! Prije razgovora za posao pročešljati sve podatke o firmi, proizvodima ili uslugama koje pruž, kako bi ste bili što bolje upoznati sa svojim budućim poslom i kako bi imali neku osnovu za razgovor jer tema će vrlo vjerojatno (nekih 60% cjelokupnog razgovora) uglavnom biti o firmi, uslugama i proizvodima.
U razgovoru naglasite da Vas na poslu interesira samo posao, da nevolite i ne koristite mobitel na poslu, da volite doći 15 minuta ranije i sl. ali kulturno i suptilno upakovano u priču.
Ako imate vremena istražite prije razgovora i konkurenciju buduće firme, možda se tema razgovora okrene u tom smjeru.
Svoje prošle poslove/posao kao reference probajte što više približitibudućem poslu i naći neku vezu.
OBAVEZNO! U raazgovoru naglasiti da se ne bojite novih stvari i da Vam ništa nije teško naučiti, jer bože moj, pa sve se mjenja i prilagođava.
OBAVEZNO! Nemojte se praviti pametni, nemojte upadati u riječ, dobro slušajte ko da je on (poslodavac) najpametniji na svijetu, pustite poslodavca da ispadne pametan a Vi dobite posao!
Stazama Don Kihota
Zadnja izmjena: prije 6 godina, 11 mijeseci od miki.

Pronađite što više podataka o firmi prije 6 godina, 7 mijeseci #48

 • miki
 • VAN MREŽE
 • Administrator
 • Poruka: 86
 • Karma: 0
Malo bi se nadovezao na prijašnji svoj post i istaknuo važnost pripreme prije razgovora za posao. Pošto kako sam naveo, u tom razgovoru će se uglavnom od strane potencijalnog poslodavca voditi tema o Vama i o zanimanju firme. Vrlo dobro je znati i podatke o vrsti posla koji se traži, naime dobro je kontaktirati firmu (nekog od uposlenih) i podrobno se raspitati o traženom poslu. Drugi izvor imformacija je naravno internet. Dobre teme za razgovor za sve tipove posla jest npr. motivacija, kolegijalnost, lojalnost. Kritike vezane za proizvod ili uslugu, je najbolje povezati s konkurencijom i kritizirati njihove proizvode, a konstruktivne zaključke (pohvale) naravno upititi na račun buduće firme. U razgovoru mora vladati suptilno osjećaj da se skladno uklapate, normalno sa svojim samopuzdanjem.
Stazama Don Kihota

Nakon zaposlenja u novu firmu prije 4 godina, 9 mijeseci #78

 • miki
 • VAN MREŽE
 • Administrator
 • Poruka: 86
 • Karma: 0
Da se malo nadovežem nakon godinu i 10 mjeseci, radim na jednom odličnom poslu u mom 'fahu' i definitivno ovo što sam napisao stoji. Također bi dodao da kad se dobije posao treba raditi na odnosima i pravilima igre ako je to moguće.
Ako je u pitanju manja firma vrlo dobro je ostati na prvom mjestu radišan i pružiti 110% no to traži također da se definiraju uvjeti. Plaća definitivno mora biti do određenog datuma inače razmišljajte o drugom poslu. Ako kasni i prelazi u drugi mjesec -tu nešto gadno smrdi. No ako imate sreće da ste u kolegijalnom okruženju gdje poslodavac ima razumijevanja i uzima u obzir vaše privatno vrijeme onda je to druga priča. Za svoja prava se treba definitivno izboriti i onda je to harmonija. No u nekim tvrtkama jednostavno vlada apatija i strah od gubitka posla a neki poslodavci to debelo koriste. Na svu sreću ja imam sreće a nadam se i Vama da će se posrećiti Vi koji čitate ove postove jer zasigurno mijenjate ili ste ostali bez posla. Samo hrabro...
Stazama Don Kihota
Zadnja izmjena: prije 4 godina, 9 mijeseci od miki.

Vizualizirajte sebe u novoj firmi prije 4 godina, 9 mijeseci #79

 • miki
 • VAN MREŽE
 • Administrator
 • Poruka: 86
 • Karma: 0
Malo možda zvuči bombastično no ponovno bih napomenuo da treba napraviti dobru pripremu za razgovor. To ne znači da treba prikupiti sve podatke kao neka od tajnih organizacija no nije na odmet , već se usredotočiti na razgovor. Treba biti ono što ste zapravo, jednostavni i opušteni. Ni u kom slučaju ne treba potencirati Vašu potrebu za poslom no morate suptilno izgledati zainteresirani. Također je dobro razmisliti o svojim pokretima koje radimo u nekom razgovoru. Nije na odmet probati s nekim probno obaviti razgovor i to ozbiljno. Osoba u koju imate povjerenja će Vam reći što joj se u razgovoru ne sviđa i što bi ste mogli promjeniti a da toga niste svjesni. govor tijela je vrlo bitan. Trebate se držati dostojanstveno i zaista slušati kad Vas se obraća. Nije loše obratiti pozornost na držanje i što zapravo određeni položaji ruku govore o stavu i Vama. Možda nešto treba korigirati.
Stazama Don Kihota
 • Stranica
 • 1
Vrijeme za pravljenje stranice: 0.17 sekundi